Viru Talu perenaine Monika Peebo

Viru Talu lugu

Ma armastan toitu ajast, mil köögis vanaema kitli küljes rippusin. Kokandus on elustiil ja osake minu eneseväljendusviisist, mis väljendub taldrikul. Ma olen vaimustuses juba toorainest endast ja mida kõike sellega teha saab. Sellepärast meeldib mulle väiksel põllulapil kasvatada erinevaid kirjusid aedvilju ja maitsetaimi ning uurida, mida meie metsad ja põllud toidulauale pakuvad. Mulle meeldib katsetada toorainega ja valmistada erinevaid toite ning jooke.

Pereettevõte, kus on aastatepikkused kogemused ja teadmised.

Mitte miski ei paku mulle suuremat rõõmu, kui serveerida toitu, mis pole pelgalt kõhutäide vaid ka elamus, mida jagada oma lähedastega. Minu jaoks on oluline kohaliku elu edendamine ja väike ökoloogiline jalajälg. Pööran tähelepanu nii kodumaisele kui ka kodukandis pakutavale toorainele.

Olen olnud köögis juba 20 aastat. Selle aja jooksul olen pidanud pea kõiki  ametikohti, alustades nõudepesijast ja lõpetades peakokana. Olen töötanud nii Tallinna restoranides kui ka praktiseerinud Prantsusmaal. Nüüd täitsin oma unistuse ja avasin pisikese kodurestorani.

Toidu Filosoofia

Koduresto idee sündis minu suurest kirest toidu vastu. Mulle meeldib pakkuda inimestele elamust läbi toidu. Pakutavad toidud on valminud hoole ja armastusega, on maitsvad ja värviküllased.  Road on inspiratsiooni saanud erinevatest maailmaköökidest  ja peegeldavad minu nägemust heast toidust. Joogikaardis on kohalike tootjate toodang ja kohvi pakun  traditsiooniliselt kannust.

"Ma olen vaimustuses juba toorainest endast ja mida kõike sellega teha saab."

- Monika Peebo -

Viru Talu Perenaine

Tule saa osa meie hubasest olemisest!